Zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie is een mooi alternatief voor dakisolatie. Deze methode van isolatie is goedkoper dan dakisolatie en u kunt er veel energie mee besparen omdat er geen warmteverlies meer via de zolder plaatsvindt.

Isolatie advies nodig?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken!

Verbeter het comfort en bespaar op uw energiekosten met zoldervloerisolatie.

Door uw zolder te voorzien van zoldervloer isolatie kunt u veel kosten besparen. Vooral als uw zolder niet gebruikt wordt als extra leefruimte, is het toepassen van zoldervloer isolatie een goede energiebesparende maatregel. Het kan zelfs een goede vervanger zijn voor dakisolatie. De warmte in uw woning stijgt. Om te voorkomen dat uw duur gestookte ​ warmte via het dak verdwijnt wordt dakisolatie toegepast. Maar hoe eerder u de warmte in uw woning vasthoudt, hoe beter. Door de vloer van uw zolder te isoleren wordt deze ruimte niet meer onnodig opgewarmd. En dat scheelt geld!

De voordelen van zoldervloerisolatie

Hoge besparing en positieve bijdrage milieu

Tot wel 25% besparen op uw energiekosten. (bron: Milieu Centraal). Tevens draagt u bij aan een beter milieu.

Warmer in de winter, koeler in de zomer.

Zoldervloerisolatie houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte op zolder. Hierdoor blijven onderliggende slaapkamers in de winter warmer en in de zomer koel.

Goedkoper dan dakisolatie

Deze methode van isolatie is goedkoper dan dakisolatie en u kunt er veel energie mee besparen omdat er geen warmteverlies meer via de zolder plaatsvindt.

Direct, constant en blijvend resultaat.

Deze vorm van isolatie is vaak al binnen één dag gerealiseerd. U merkt na het isoleren direct het verschil.

Meer over zoldervloerisolatie

Heeft uw woning een houten zoldervloer dan kan er worden geïsoleerd tussen de houten vloerbalken. Hier zit vaak een loze ruimte die wij opvullen met Knauf Supafil Timberframe inblaaswol. Afhankelijk van de dikte van de vloerbalken kan er een isolatielaag van 12 tot 30 centimeter worden aangebracht. Voor het aanbrengen van de isolatie worden er gaten geboord in een vooraf vastgesteld patroon. In deze gaten wordt de Knauf Supafil Timberframe inblaaswol onder druk ingeblazen via een speciale slang. Hierdoor komt de inblaaswol ook op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn en in alle naden en kieren. De inblaaswol vult de hele ruimte onder de vloer en zorgt hiermee voor een optimale isolatie. Knauf Supafil Timberframe inblaaswol wordt door een erkende installateur aangebracht. Neem vrijblijvend contact op om een adviesgesprek in te plannen.
isolatie collectief nederland

Meer diensten van Isolatie Collectief Nederland

U wilt isoleren maar u bent niet geïnteresseerd in zoldervloerisolatie? Geen enkel probleem! Wij bieden naast zoldervloerisolatie ook andere vormen van isolatie aan!

Vrijblijvend isolatie advies?