Wat kost spouwmuurisolatie?

Wellicht vraagt u zich nog af: is spouwmuurisolatie wel de juiste optie voor mijn huis? De kosten van spouwmuurisolatie zijn natuurlijk een belangrijke factor om te overwegen. Door deze investering te evalueren, kunt u bepalen binnen welke periode u de kosten terugverdient. Op deze pagina gaan we daarom gedetailleerd in op de kosten van spouwmuurisolatie.

Kom erachter wat spouwmuurisolatie bij u thuis kost.

Wij komen graag bij u langs om de kosten te bespreken!

Afhankelijk van verschillende factoren

De kosten van spouwmuurisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Type woning
  • Aantal m2
  • Vervuiling van de spouwmuur

Op basis van het type woning en de aantal vierkante meters kunnen we een goede indicatie geven van wat spouwmuurisolatie voor u kost.

wat kost spouwmuurisolatie

Wat kost spouwmuurisolatie per m2?

De kosten van spouwmuurisolatie per vierkante meter kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de omvang van het project, de staat van de muur, en de locatie. Over het algemeen liggen de kosten voor spouwmuurisolatie ergens tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Wilt u weten wat spouwmuurisolatie bij u thuis kost? Neem dan contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan.

Kosten spouwmuurisolatie bestaande woning

Het isoleren van de spouwmuur van een bestaande woning varieert gemiddeld tussen €800,- en €4.000,-, (exclusief subsidies) afhankelijk van het type woning en de oppervlakte. Voor grotere huizen kunnen de kosten nog hoger uitvallen. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat de investering in spouwmuurisolatie direct resulteert in energiebesparing op de energierekening. Spouwmuurisolatie kan aanzienlijk helpen bij het behouden van warmte, waardoor er minder gestookt hoeft te worden om de woning op temperatuur te houden. Dit maakt spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve en eenvoudige manieren om een woning te isoleren.

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Vanaf september 2019 kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor het verbeteren van de isolatie van hun woning. Vanaf 2022 kunnen ze tot ongeveer 30% van de kosten terugkrijgen, op voorwaarde dat ze twee of meer isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Volgens Milieu Centraal kunt u een investering in spouwmuurisolatie terugverdienen in iets meer dan drie jaar. Kijk voor meer informatie op onze subsidie pagina of bezoek de website van het RVO.