Gevel impregneren

Impregneren is belangrijk voor de levensduur van gevels en muren. Impregneren is het waterafstotend maken van muren door een beschermende laag aan te brengen. Dit is belangrijk om te doen want vocht kan veel schade aan het metsel- en voegwerk toebrengen. Door uw muren te impregneren kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Isolatie advies nodig?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken!

Waarom je gevel impregneren?

Oude of poreuze buitenmuren kunnen hun waterdichtheid verliezen. Op deze manier kan bijvoorbeeld regen door de gevel geabsorbeerd worden en terecht komen op de binnenmuren. Dit noemen we vochtdoorslag of regendoorslag. Dit vochtprobleem kan naast vocht- en schimmelplekken op binnenmuren, ook de isolatie aantasten. Impregneren verlengd de levensduur van de gevel en de binnenmuren aanzienlijk. Vochtschade blijft beperkt, maar ook vuil zal worden afgestoten door het impregneermiddel. Het impregneren van je gevel heeft als extra voordeel dat het de buitenkant van de woning brandwerend maakt. Een geïmpregneerde gevel kan dan ook zeker de waarde van het huis verhogen. Doordat de isolatie niet meer kan worden aangetast door vochtschade, kunnen zelfs je energiekosten teruglopen.

De voordelen van het impregneren van de gevel.

Impregneren levert, vooral bij het na-isoleren van de spouwmuren veel voordelen op. Door spouwmuurisolatie zal de gevel wat langer nat blijven, dit kan op langere termijn gevolgen hebben op aanslag van de bakstenen en kan zelfs leiden tot vorstschade. Om dit te voorkomen raden wij aan om de in ieder geval de zuidwest gevel te impregneren. Wij werken enkel met impregneermiddel van hoge kwaliteit welke is voorzien van een lange levensduur. Op deze werkzaamheden bieden wij dan ook 10 jaar garantie.

Door de geïsoleerde gevel te impregneren kan de isolatie ook niet meer vochtig worden waardoor het materiaal een beter isolerend effect heeft. Een natte jas in de wind voelt veel kouder aan dan een droge jas in de wind. Hierdoor is er ook een isolerend effect aanwezig.

gevels impregneren

Verschil tussen impregneren en hydrofoberen.

Impregneren betekent eigenlijk ‘doordrenken met een vloeistof’. En dat is wat we ook doen bij het impregneren van een gevel. We doordrenken de ondergrond met een impregneermiddel met als doel om deze waterafstotend te maken. Hydrofoberen betekent ‘waterafstotend maken’. Dit is dus eigenlijk een correctere benaming dan impregneren. Maar in de volksmond wordt meestal impregneren gebruikt. Kortom de term hydrofoberen is eigenlijk correcter dan impregneren maar wordt niet vaak gebruikt.

Meer diensten van Isolatie Collectief Nederland

U wilt isoleren maar u bent niet geïnteresseerd in het impregneren van de gevels? Geen enkel probleem! Wij bieden naast gevelimpregnatie ook andere vormen van isolatie aan.

Vrijblijvend isolatie advies?