FAQ

Bekijk hieronder alle veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op dan helpen wij u verder!

Algemeen

Er komt vrijblijvend een adviseur bij u langs om u het beste advies te geven voor isolatie. Een adviseur onderzoekt bijvoorbeeld de spouwmuur en de kruipruimte. Zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan. Ook kan een adviseur dan advies geven welke materialen het beste gebruikt kunnen worden. U kunt intussen vragen stellen en de adviseur maakt direct een passende offerte.

Wij komen altijd bij u langs om u te voorzien van passend advies. U ontvangt na het adviesgesprek een passende offerte

Er zijn meerdere redenen om te isoleren. U wilt bijvoorbeeld de energierekening verlagen, door bijvoorbeeld spouwmuurisolatie te laten uitvoeren kunt u tot zo’n 800 m³ besparen. Een andere reden om te isoleren kan zijn dat u meer comfort wilt in uw huis, door bijvoorbeeld vloerisolatie te laten uitvoeren voelt de vloer direct een stuk warmer aan, dit zorgt voor meer comfort. Door de hoge gasprijzen is het nu extra voordelig om te isoleren en verdient u uw investering nóg sneller terug.

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

Bij spouwmuurisolatie wordt een lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg.

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u direct profiteren van de vele voordelen. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in de woning kan blijven.

 

Met spouwmuurisolatie kunt u wel tot 400 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €480,- per jaar*.

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op spouwmuurisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €8,- subsidie per vierkante meter ontvangen.

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Dakisolatie

Bij dakisolatie wordt het dak aan de binnenzijde geïsoleerd. Dit is mogelijk met of zonder afwerking.

Om een goed beeld te krijgen van de situatie komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor dakisolatie.

Dit is verschillend per systeem. Laat u informeren door één van onze adviseurs. Vraag hier een adviesgesprek aan

Met dakisolatie kunt u wel tot 420 m³ besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €500,- per jaar.

 

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen kunt u subsidie ontvangen. Dus ook op dakisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €30,- subsidie per vierkante meter ontvangen.

Dakisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Vloerisolatie

Voor vloerisolatie door middel van PIF isolatiefolie moet de kruipruimte minimaal 40cm hoog zijn. Om vloerisolatie met parels toe te passen, is een kruipruimte met 35cm hoogte voldoende.

Voor vloerisolatie door middel van Purschuim moet de kruipruimte minimaal 50cm hoog zijn. Om vloerisolatie met parels toe te passen is een kruipruimte hoogte van 35cm voldoende.

Bij vloerisolatie brengen wij isolatie aan tegen de onderzijde van uw begane grondvloer. Dit doen wij door hoogwaardig isolatiemateriaal, zoals PIF thermische folie tegen het plafond van uw kruipruimte aan te brengen.

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen.

 

Met vloerisolatie kunt u wel tot 130 m³ besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €160,- per jaar.

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op vloerisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €11,- subsidie per vierkante meter ontvangen.

Vloerisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Muren impregneren

Muren Impregneren is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel, dit doen wij met HR-gevelcrème. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen, lucht- en roetvervuiling.

HR-gevelcrème is een impregneercreme met 25 % werkbare stof speciaal voor metselwerk. Impregneermiddel dat zeer eenvoudig met een blokkwast of roller aangebracht kan worden. Duurzaamheid van tenminste 15 jaar.

Door uw muren te impregneren zorgt u ervoor dat vocht niet meer door kan slaan naar de binnenmuren. Ook blijft de buitenmuur langer mooi zonder vuil.

Wij komen graag langs voor een uitgebreide inspectie. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Vraag een adviesgesprek aan

 

Het impregneren is vooral bedoeld om uw muren te beschermen tegen alle weersomstandigheden.

Het aanbrengen van HR-IsoSeal op de muren is vaak binnen 1 dag gereed.

Nee, helaas kunt u hierop geen subsidie ontvangen.

 

Subsidie

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie en vloer/bodemisolatie. Ook is het in 2022 nog steeds toegestaan om 1 isolatiemaatregel te combineren met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Samen vormt dit het minimum van 2 maatregelen.

Vanaf 2023 is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als u vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot ca. 15% van de kosten als subsidie terug, mits uw aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden.

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u net als nu tot ca. 30% van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

De minister heeft 13 weken de tijd om het proces van ‘Aanvragen’ tot en met ‘Vaststellen’ te doorlopen. Bij vragen benaderen wij u voor aanvullende gegevens.