Bodemisolatie

Bodemisolatie is een veelgebruikte methode in Nederland vanwege vochtige kruipruimtes. Als uw kruipruimte regelmatig nat is, is bodemisolatie een oplossing. Een vochtige kruipruimte is ongezond en veroorzaakt schade. Bodemisolatie biedt hier een betaalbare oplossing voor.

Isolatie advies nodig?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden van bodemisolatie te bespreken!

Het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie

Vloerisolatie omvat het plaatsen van isolatiemateriaal tegen de vloer, zowel aan de onder- als bovenkant. In tegenstelling hiermee wordt bij bodemisolatie het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht.

De keuze tussen vloerisolatie en bodemisolatie hangt af van de specifieke kenmerken van de kruipruimte onder uw woning. Als uw huis een kruipruimte heeft, waar u via een luik onder de vloer kunt komen, kunt u overwegen om de kruipruimte te isoleren. Vloerisolatie resulteert bovendien in meer energiebesparing omdat warmte beter wordt vastgehouden. Desalniettemin wordt bodemisolatie geadviseerd wanneer vloerisolatie niet haalbaar is.

De voordelen van bodemisolatie

Vochtbeheersing

Bodemisolatie helpt vochtproblemen in de kruipruimte te verminderen of te voorkomen

Meer wooncomfort

Bodemisolatie helpt bij het handhaven van een constantere binnentemperatuur en vermindert tocht en koude vloeren

Energiebesparing

Door de isolatie op de bodem van de kruipruimte wordt warmteverlies via de vloer verminderd

Voorkomt houtrot

Door de isolatie op de bodem van de kruipruimte voorkomt u hout- en betonrot

Hoe wordt bodemisolatie aangebracht?

Het aanbrengen van bodemisolatie is vaak al binnen één dag gerealiseerd. Het aanbrengen van bodemisolatie is een stuk voordeliger dan vloerisolatie

Stap 1: De kruipruimte wordt voorbereid

De isolatiespecialist zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal zo goed mogelijk verspreid wordt.

Stap 2: Isolatiemateriaal aanbrengen

Het isolatiemateriaal wordt in de kruipruimte geblazen via een slang. Voor een optimale isolatie wordt gezorgd door alles gelijk te verdelen.

Stap 3: De kruipruimte kan dicht en uw kruipruimte is geïsoleerd.

Meer diensten van Isolatie Collectief Nederland

U wilt isoleren maar u bent niet geïnteresseerd in bodemisolatie? Geen enkel probleem! Wij bieden ook nog andere vormen van isolatie aan.

Wij helpen u ook aan een airco!

Wilt u er koel bij zitten in de zomer en goedkoop verwarmen in de winter? Dat kan met een airco. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van uw nieuwe airco!